Opslag

Viser opslag fra januar 17, 2022

K4 - Hjemmelavet fuglekugler

Billede
  K4 - Hjemmelavet fuglekugler  Vi har som en K4 opgave valgt at lave hjemmelavede fuglekugler. Dette har vi valgt at lave da man ofte laver det med dagtilbudsbørn i alle aldre. Her kan de være aktive i processen af flere omgange. Vi tænkte derfor det ville være en fordel at få noget erfaring indenfor hvordan det er at arbejde med samt processen i det at lave fuglekugler.  Vi starter med at lave en liste over hvilke materialer vi har brugt, hvorefter vi vil gå i dybden med arbejdsprocessen.  Materialeliste:  - En gryde  - En grydeske  - Plastik kopper - Små pinde  - Snor  - Svinefedt  - Havregryn - Rosiner  - Solsikkekerner - 5 korns blanding (Hvedekerner, rugkerner, hørfrø, solsikkekerner og quinoa)  - Fuglefrøsblanding  - Et køligt sted, såsom køleskab (Da vi er et vinterhold, valgte vi at stille det udenfor)  Fremgangsmåde:  1- Vi startede med at smelte svinefedtet, her kom lugte sansen særligt i spil, da svinefedt virkelig lugter.  2- Efter svinefedtet var smeltet hældte vi en mass

Båldag med fasaner

Billede
 Mandag d. 17.01.22 Båldag med fasaner Idag blev vores grænser sat på prøve da vi skulle lære at flå en fasan, som vi senere på dagen skulle tilberede på bålet.  Lina var den modige på holdet, og begynde at flå fjer af fasanen. Vi blev overrasket over hvor nemt fjerne gled af fasanen, når man først havde fået fat. I og med at fjer og og indvolde fra fasanen kom frem, kom der også en fæl lugt af slagtningen - dette er heldigvis meget normalt. Kødet på vores fasan var pænt og lyserødt, og kunne med fordel bruges til bålet. Da vi havde åbnet vores fasan op, så vi kråsen på den som var fyldt op af korn. Kråsen er det som fasanen bruger til at tygge med.  Da alle fasaner var blevet slagtet og klar, skulle vi til at tilberede den helt store middag nemlig: Fasaner med vindrue flødesauce og mos.  Vi stod for at lave mos, imens de andre grupper delte sig op mellem at lave bål, at lave sovs og at tilberede fasanerne. Vi skrallede kartoflerne, skal sellerien i tynde skiver og satte kartoflerne ov