Båldag med fasaner
Mandag d. 17.01.22
Båldag med fasaner
Idag blev vores grænser sat på prøve da vi skulle lære at flå en fasan, som vi senere på dagen skulle tilberede på bålet.
Lina var den modige på holdet, og begynde at flå fjer af fasanen. Vi blev overrasket over hvor nemt fjerne gled af fasanen, når man først havde fået fat. I og med at fjer og og indvolde fra fasanen kom frem, kom der også en fæl lugt af slagtningen - dette er heldigvis meget normalt. Kødet på vores fasan var pænt og lyserødt, og kunne med fordel bruges til bålet. Da vi havde åbnet vores fasan op, så vi kråsen på den som var fyldt op af korn. Kråsen er det som fasanen bruger til at tygge med.
Da alle fasaner var blevet slagtet og klar, skulle vi til at tilberede den helt store middag nemlig: Fasaner med vindrue flødesauce og mos.
Vi stod for at lave mos, imens de andre grupper delte sig op mellem at lave bål, at lave sovs og at tilberede fasanerne. Vi skrallede kartoflerne, skal sellerien i tynde skiver og satte kartoflerne over på bålkomfuret og ventede på at de var færdige. Da kartoflerne var kogt, mosede vi dem med smør og puttede selleri i. Da alt det andet mad var færdig sad vi samlet inde i klassen og spiste vores lækker mad.
Kommentarer
Send en kommentar